Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Lemoniada jest napojem nierozerwalnie kojarzącym się z wiosną i latem. Można kupić ją butelkowaną lub zrobić samodzielnie. Proponujemy tę drugą wersję. Jest naprawdę łatwa i szybka w wykonaniu, a do tego pyszna i zdrowa. Sprawdźcie nasz przepis na ten napój.
Składniki do standardowej lemoniady:
Lemoniadę można również zrobić z innych owoców, np. arbuzów, melonów, truskawek czy rabarbaru. W takich przepisach owoce należy zmiksować i połączyć z wodą i sokiem cytrynowym.
Przyrządzenie lemoniady to zaledwie parę czynności:
Podawaj z kostkami lodu (lub zamrożonej lemoniady), plastrami cytrusów i listkami ziół, np. mięty lub bazylii).
Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.