Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie Gazeta.pl
Większość rejonów w Polsce słynie ze swoich popisowych przysmaków. W górach możemy zajadać się oscypkami, na Śląsku poczęstują nas knedlami, a w Poznaniu - pyrami z gzikiem. Ciekawe dania znajdziemy również na Podlasiu. Tutaj popularne są sękacze, kartacze i babka ziemniaczana. Region ten ma jeszcze jeden specjał - kiszkę ziemniaczaną. Zarówno turyści, jak i miejscowi uwielbiają jej smak.
Potrzebne będą:
Tak przygotowana kiszka może być rewelacyjnym dodatkiem do obiadu, ale świetnie smakuje także podana prosto z grilla.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.