Więcej przepisów ze szparagami w roli głównej znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Szparagi są wyśmienitym dodatkiem do dań obiadowych. Podkreślą smak sznycli, kotletów czy sztuki mięsa. Ważny jest jednak sposób ich przygotowania. Najczęściej jemu szparagi gotowane, niestety często minuta gotowania za długo pozbawia szparagi elastyczności i smaku i zamiast jędrnych, zielonych łodyg przypominają gruby, rozgotowany makaron. Dziś mamy dla ciebie przepis na szparagi do obiadu, które wychodzą pyszne, soczyste i chrupiące za sprawą krótkiego pieczenia w wysokiej temperaturze. Od teraz nie musisz stać nad gotującymi się szparagami ze stoperem w dłoni, by na czas je odcedzić.
Potrzebne składniki:
Tak upieczone szparagi będą delikatne, miękkie, ale zarazem jędrne i chrupiące. Idealne do obiadu lub jako samodzielna przekąska.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.