Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Gofry to bez wątpienia smak wakacji, który uwielbia każdy, zarówno dzieci jak i dorośli. Można przygotować je zarówno na słodko jak i i na słono, jednak bez względu na preferencje kluczem do udanego smaku jest odpowiednie ciasto i pieczenie. Zazwyczaj używamy do tego gofrownicy, jednak są pewne zamienniki, które mogą nam to umożliwić.
Najczęściej jemy gofry podczas wakacji, spacerów po mieście czy kupując je w letnich budkach ze słodkimi przekąskami. Wiele osób nie wyobraża sobie bez nich weekendowego śniadania lub słodkiego akcentu w ciągu dnia. Jeśli masz ochotę na ten wyjątkowy przysmak, ale nie masz gofrownicy, nie musisz rezygnować z przygotowań! Kluczem jest odpowiednio zrobione ciasto, o właściwej konsystencji a pieczenie można zastąpić innymi sposobami i urządzeniami. Zrobienie gofrów bez gofrownicy jest naprawdę proste, a naszym zdaniem nawet łatwiejsze od przyrządzania tych klasycznych. Wystarczy użyć sprzętu, który znajdziemy w każdej kuchni.
Przygotowania gofrów bez gofrownicy jest możliwe, a nawet bardzo łatwe. Poniżej przestawiamy trzy niezawodne sposoby, które niestety nie zagwarantują nam klasycznej formy, ale smak będzie równie pyszny!
Jeśli któryś z powyższych pomysłów przypadł ci do gustu, sprawdź przepis na idealne ciasto na gofry, a znajdziesz go w naszym artykule: Ciasto na gofry, które zasmakują każdemu. Ważnym dodatkiem jest lubiany owoc i jedna przyprawa.
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.