Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Młoda kapusta to jedno z warzyw sezonowych, na które czekamy z utęsknieniem przez cały rok. W okresie wiosenno-letnim to składnik wielu smacznych dań a jednym z klasyków na polskich stołach jest przepis na młodą kapustę z koperkiem.
Sezon na świeże i sezonowe warzywa rozpoczął się na dobre. To idealny moment, żeby zmodyfikować swoje menu i wprowadzić lekkie i zdrowe produkty. Bez wątpienia na tej liście nie może zabraknąć przepisów z młodej kapusty, która jest cennym produktem bogatym w wiele dobrych składników i minerałów. Jednym z najczęściej przygotowywanych dań i jednocześnie najbardziej lubianym jest receptura na domową, tradycyjną młodą kapustę z koperkiem. Możemy śmiało podać ją jako lekkie, letnie danie lub jako smaczny dodatek do obiadu czy grilla. Zdradzamy przepis, dzięki któremu kapusta będzie smakować idealnie jak u babci!
Składniki:
Sposób przygotowania:
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.