Więcej przepisów z różnych stron świata znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki są idealną opcją na każdy posiłek - świetnie sprawdzają się na pożywne śniadanie, wytrawny obiad czy też słodką kolację. Istnieje jednak pewien przepis, dzięki któremu naleśniki wychodzą perfekcyjne - cieniutkie, delikatne i sprężyste. Ta receptura wywodzi się z Francji i wśród smakoszy uchodzi za wybitną. Jak zatem zrobić perfekcyjne francuskie crepes? Potrzebne będzie masło.
Składniki:
Sposób wykonania:
Takie naleśniki są cieniutkie i często nie ma potrzeby ich obracania. Podawaj je z ulubionymi dodatkami - z bitą śmietaną i owocami nie mają sobie równych.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.