Bezglutenowa panierka to nic innego jak zamiennik dla bułki tartej. Choć w niektórych sklepach spożywczych są już dostępne bezglutenowe bułki lub gotowe panierki, możemy znaleźć odpowiednie produkty również we własnej kuchni. Można je wykorzystać nie tylko do kotletów mięsnych lub warzywnych, ale także domowych nuggetsów (także w wersji wegetariańskich), krokietów czy panierowanych warzyw. W przepisie na kotlety mielone, bułkę tartą lub mąkę owsianą możesz zastąpić rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi, kaszą kukurydzianą, lub ziarnami ekspandowanymi. Każdy z tych składników jest niedrogi i łatwy do zastosowania.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.