Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Maj to sezon na wiele pysznych warzyw i owoców. Szparagi są jednym z najbardziej porządnych i lubianych produktów w tym okresie. Można przygotować je na wiele ciekawych i smacznych sposobów, jednak w połączeniu z makaronem tworzą niezwykle smaczny duet. Polecamy przepis od blogerki plate by Kate, która jest autorką tego pysznego przepisu.
Jednym z najpopularniejszych makaronów jest carbonara. Tradycyjnie przygotowuje się ją z żółtek i sera - śmietanka którą wiele osób używa jako zamiennika, sprawia, że powstaje zupełnie inne danie. Ciekawą i smaczną odsłoną tego klasycznego dania będzie dodatek szparagów. Pyszne zielone warzywo nada wiosennego akcentu i sprawi, że danie nabierze wyrazu i wyjątkowego smaku. Carbonara ze szparagami to danie proste, choć przygotowanie wymaga nieco skupienia, spokoju i wyczucia. Warto także wspomnieć o patencie z wodą, który zapewni aromat i bogaty smak dania.
Składniki:
Sposób przygotowania:
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.