Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie Gazeta.pl.
Sałatę bardzo często wykorzystujemy do różnych dań. Głownie są to sałatki lub kanapki. Prawie cały czas podążamy za schematami, do których jesteśmy przyzwyczajeni. Czy jednak wiecie, że warzywo to ma o wiele więcej do zaoferowania, niż nam się wydaje? Sałatę możemy ugrillować, ponieważ bardzo smakuje również na ciepło. Sprawdzi się jako oddzielne danie i dodatek do mięs lub ryb.
Przygotuj:
Ogromną zaletą tego warzywa jest jego smak oraz to, że stanowi idealny dodatek do wielu potraw. Na uwagę również zasługują jej prozdrowotne cechy. W sałacie znajdziemy mnóstwo witamin i soli mineralnych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie organizmu. Warzywo jest również lekkostrawne, a odpowiednie przyrządzenie go sprawi, że nie straci swoich dobroczynnych właściwości.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.