Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Sezonowe warzywa królują teraz na stołach a jednym z popularniejszych i najbardziej lubianych jest młoda kapusta. Możemy z niej przygotować wiele pysznych dań lub dodać ją do niektórych potraw.
Jeśli decydujemy się na przygotowanie bigosu z młodej kapusty, musimy lekko zmodyfikować tradycyjny przepis, który sprawdza się w chłodne dni. Młoda kapusta jest dużo cieńsza i bardziej delikatna, dzięki czemu uzyskamy lżejszy, letni smak. Tak przygotowane danie świetnie sprawdzi się na obiad, ale także jako rarytas na rodzinnych uroczystościach. Warto wspomnieć, że nasz przepis jest nie tylko sprawdzony i smaczny, ale także wymaga zaledwie jednego garnka, dzięki czemu kuchnia pozostanie czysta, a proces gotowania będzie bardzo łatwy. Bigos z młodej kapusty świetnie smakuje z mięsnym dodatkiem np. boczkiem lub kiełbasą, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by danie było w pełni wegetariańskie.
Składniki:
Sposób przygotowania:
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.