Więcej przepisów na pyszne placuszki znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Przepis na błyskawiczne racuchy? Proszę bardzo! Zrobisz je w 10 minut i błyskawicznie poprawisz sobie nastrój. Tak prostego przepisu dawno u nas nie było.
Racuchy - przepis:
Składniki:
- 200 ml mleka półtłustego
- 1 jajko
- 150 g mąki pszennej niskiego typu
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru
- płaska łyżeczka sody
- 2 jabłka i szczypta cynamonu
- olej do smażenia
Szybkie racuchy - sposób wykonania
- Jabłka obierz i drobno pokrój. Możesz także zetrzeć je na tarce, później warto odcisnąć sok i ewentualnie delikatnie oprószyć cynamonem.
- Do miski przesiej mąkę i dokładnie wymieszaj ją z suchymi składnikami. Następnie wbij jajko, dodaj mleko i zmiksuj całość na jednolitą masę. Dodaj jabłka i wymieszaj całość.
- Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą chochelki nakładaj porcję ciasta na racuchy i smaż z obu stron na złoty i apetyczny kolor.
Takie racuszki zrobisz w kilka minut. Podawaj je oprószone cukrem pudrem lub w towarzystwie ulubionej konfitury.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.