Racuchy - przepis dla zabieganych. Na pewno w kuchni masz wszystkie składniki

Racuchy to prosty przepis na szczęście. Zapach unoszący się w kuchni podczas pieczenia błyskawicznie poprawia humor, a pyszne racuszki zrobisz już w kilka minut. Potrzebujesz błyskawicznie poprawić sobie humor? Poniżej znajdziesz najlepszy przepis na racuchy.

Więcej przepisów na pyszne placuszki znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Przepis na błyskawiczne racuchy? Proszę bardzo! Zrobisz je w 10 minut i błyskawicznie poprawisz sobie nastrój. Tak prostego przepisu dawno u nas nie było.

MasłoEkspresowy sposób na zmiękczenie masła. Zapomnij o długim czekaniu

Racuchy - przepis:

Składniki:

  • 200 ml mleka półtłustego
  • 1 jajko
  • 150 g mąki pszennej niskiego typu
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru
  • płaska łyżeczka sody
  • 2 jabłka i szczypta cynamonu
  • olej do smażenia

Szybkie racuchy - sposób wykonania

  1. Jabłka obierz i drobno pokrój. Możesz także zetrzeć je na tarce, później warto odcisnąć sok i ewentualnie delikatnie oprószyć cynamonem.
  2. Do miski przesiej mąkę i dokładnie wymieszaj ją z suchymi składnikami. Następnie wbij jajko, dodaj mleko i zmiksuj całość na jednolitą masę. Dodaj jabłka i wymieszaj całość.
  3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą chochelki nakładaj porcję ciasta na racuchy i smaż z obu stron na złoty i apetyczny kolor.

BotwinkaMagda Gessler podpowiada, jak podkręcić smak botwinki

Takie racuszki zrobisz w kilka minut. Podawaj je oprószone cukrem pudrem lub w towarzystwie ulubionej konfitury.

Zobacz wideo

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o: