• Link został skopiowany

Racuchy - przepis dla zabieganych. Na pewno w kuchni masz wszystkie składniki

Racuchy to prosty przepis na szczęście. Zapach unoszący się w kuchni podczas pieczenia błyskawicznie poprawia humor, a pyszne racuszki zrobisz już w kilka minut. Potrzebujesz błyskawicznie poprawić sobie humor? Poniżej znajdziesz najlepszy przepis na racuchy.
Racuchy
fot. pixabay/ RitaE

Więcej przepisów na pyszne placuszki znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Przepis na błyskawiczne racuchy? Proszę bardzo! Zrobisz je w 10 minut i błyskawicznie poprawisz sobie nastrój. Tak prostego przepisu dawno u nas nie było.

Racuchy - przepis:

Składniki:

  • 200 ml mleka półtłustego
  • 1 jajko
  • 150 g mąki pszennej niskiego typu
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru
  • płaska łyżeczka sody
  • 2 jabłka i szczypta cynamonu
  • olej do smażenia

Szybkie racuchy - sposób wykonania

  1. Jabłka obierz i drobno pokrój. Możesz także zetrzeć je na tarce, później warto odcisnąć sok i ewentualnie delikatnie oprószyć cynamonem.
  2. Do miski przesiej mąkę i dokładnie wymieszaj ją z suchymi składnikami. Następnie wbij jajko, dodaj mleko i zmiksuj całość na jednolitą masę. Dodaj jabłka i wymieszaj całość.
  3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą chochelki nakładaj porcję ciasta na racuchy i smaż z obu stron na złoty i apetyczny kolor.

Takie racuszki zrobisz w kilka minut. Podawaj je oprószone cukrem pudrem lub w towarzystwie ulubionej konfitury.

Zobacz wideo

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o: