Więcej przepisów na dania obiadowe znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Boczek zmienia diametralnie smak całego dania. Zawinięte już gołąbki owijam dodatkowym plasterkiem boczku. Śmiało zamiast na zewnątrz możesz go dodać do środka, do farszu. Będzie równie dobrze smakował. Aby ułatwić sobie pracę przy gołąbkach wybieram włoską kapustę, dużo szybciej się odparza, a gołąbki są bardziej chrupiące.
Składniki:
Przygotowanie:
Domowe gołąbki najlepiej smakują z sosem pomidorowym lub smażone. To jeden z tych przepisów, które śmiało wykonasz nawet jeśli nie jesteś mistrzem gotowania. Wbrew pozorom wcale nie są trudne do wykonania. Wystarczy odrobina cierpliwości i czasu. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.