Przepis na ciasto na naleśniki. Wyjdą perfekcyjne, tylko użyj odpowiedniej wody

Naleśniki to danie, które idealnie sprawdzi się na każdy posiłek. Najlepsze są ciepłe, prosto z patelni, tylko jaki jest przepis na ciasto na naleśniki idealne? Dziś mamy dla ciebie recepturę perfekcyjnych naleśników. Użyj wody gazowanej i ciesz się kulinarnym sukcesem.

Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Jeśli chodzi o przepis na ciasto na naleśniki, mamy recepturę idealną. Nie ma w tym nic skomplikowanego, ale ważny jest dodatek wody. Naleśniki wyjdą delikatne i jędrne, jeśli dodasz do ciasta trochę gazowanej wody.

Babeczki z czekoladąPrzepis na babeczki ekspresowe. Po prostu wymieszaj składniki

Przepis na ciasto na naleśniki:

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki gazowanej wody
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta soli

Naleśniki - sposób wykonania

  1. Do miski przesiej mąkę. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką masę.
  2. Miskę z ciastem odłóż na 15-20 minut, by odpoczęło, a gluten zawarty w mące spęczniał.
  3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą chochelki nakładaj porcję ciasta na naleśniki i dokładnie rozprowadź je po całej powierzchni patelni. Smaż z obu stron na złoty, apetyczny kolor.

Szparagi są bardzo dobrym dodatkiem do wielu potraw, lecz dla wielu osób są one problematyczne do przygotowania.Błyskawiczne szparagi z patelni. Wystarczy 10 minut i cztery składniki

Niby nic, a jeden dodatek potrafi odmienić smak potrawy. Ciasto na naleśniki z tego przepisu świetnie nada się do krokietów - nie będzie się łamać i będzie sprężyste.

Zobacz wideo

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o: