Halibut - przepis na danie z tą rybą warto wypróbować, kiedy mamy ochotę na potrawę jak z grilla, a warunki pogodowe nie pozwalają na grillowanie na świeżym powietrzu. Wystarczy do tego piekarnik z funkcją grilla - większość tych urządzeń elektrycznych wyposażona jest w tę funkcję.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Wykonanie:
Ryby takie jak halibut znakomicie komponują się smakowo z rozmaitymi dodatkami: surówką z kiszonej kapusty, kaszą jęczmienną, brązowym z sosem sojowym. Pieczona ryba bardzo dobrze smakuje również z opiekanymi ziemniakami z masłem ziołowym lub kaszą perłową. To świetna opcja nie tylko na obiad, ale i np. na drugie śniadanie.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.