Więcej przepisów na pasty do chleba znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Pasta jajeczna to przepis na najlepsze smarowidło do chleba. Wykonanie jest bardzo proste, ale dziś mamy dla ciebie coś specjalnego - przepis na pastę jajeczną z awokado. To idealna opcja na śniadanie, czy na lunch w pracy. Pewnie niektórzy będą się obawiać, że taka pasta będzie mdła i nijaka. Spokojnie, doprawimy ją tak, że już nie będziesz robić inaczej.
Najczęstsze błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Zła sól to nie wszystko
Pasta jajeczna - przepis z dodatkiem awokado
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 mocno dojrzałe awokado
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz, szczypta ostrej papryki (zamiast tego możesz dodać 2-3 krople sosu tabasco)
- kilka listków bazylii lub kolendry (możesz użyć także natki pietruszki)
- 2 łyżeczki majonezu
Pasta jajeczna - sposób wykonania
- Jajka obierz ze skorupek i bardzo drobno je posiekaj. Możesz także rozgnieść je widelcem.
- Awokado ostrożnie przekrój na pół, wyjmij miąższ i także drobno go posiekaj lub rozgnieć widelcem.
- Awokado przełóż do miski i dodaj przeciśnięty czosnek oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj jajka oraz majonez i ponownie wymieszaj.
- Kolendrę lub bazylię posiekaj i dodaj do pasty. Ponownie wymieszaj i na koniec dopraw sokiem z cytryny.
Ciasto z truskawkami - trzy proste przepisy idealne na każdą okazję
Taką pastę możemy jeść prosto z miski, ale polecamy podawać ją na grzance - takie śniadanie to mistrzostwo w najprostszej postaci. Jeśli lubisz przepisy z awokado, koniecznie wypróbuj ten z pastą jajeczną. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.