Więcej przepisów na klasyki polskiej kuchni znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Kotlety mielone należą do ulubionych propozycji obiadowych w polskich domach. Są łatwe w wykonaniu, świetnie sycą a podane z ziemniakami i podsmażonymi buraczkami uchodzą za najlepszy niedzielny obiad. Istnieje jednak pewien sposób, by nieco je "odchudzić" i tym samym pozbawić nadmiernego chłonięcia tłuszczu. Chodzi oczywiście o upieczenie kotletów w piekarniku. Żeby mielone z piekarnika były puszyste i soczyste, należy dodać do nich odrobinę startej cukinii - to podkreśli smak mięsa i sprawi, że kotlety mielone z piekarnika będą rozpływały się w ustach.
Składniki:
Takie kotlety nie dość, że będą służyły osobom nieprzepadającym za tłustymi potrawami, lub takimi, co są na diecie, to z całą pewnością każdy zje je ze smakiem. Jeśli jesteś fanem tradycyjnej kuchni, ale chciałbyś od czasu do czasu spróbować czegoś nowego, koniecznie wypróbuj przepis na soczyste kotlety mielone z piekarnika.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.