Seler naciowy to warzywo idealne. Jest niskokaloryczne i ma niski indeks glikemiczny. Dzięki temu nie musimy się martwić, że zjemy go za dużo.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Owoce obieramy i kroimy na mniejsze części. Następnie wszystko blendujemy. Aby napój był zimny, możemy schłodzić go w lodówce lub dodać uprzednio przygotowane kostki lodu.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Na maśle podsmażamy ziemniaki, marchewki, cebulę i seler naciowy. Zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut. Następnie blendujemy. Podajemy ze świeżą pietruszką albo grzankami.
Składniki:
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl.
Sposób przygotowania:
Gotujemy kaszę jęczmienną. Na patelni podsmażamy na oleju lub maśle drobno pokrojony seler naciowy, paprykę, pieczarki i cebulę. Następnie zalewamy je szklanką wody i gotujemy około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy kaszę i jeszcze chwilę gotujemy.