Więcej słodkich przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Domowe ciasto, zapach unoszący się w domu to kwintesencja dzieciństwa. Od zawsze lubiłam słodkość wyczuwalną zaraz po wyciągnięciu jeszcze ciepłego wypieku z piekarnika. Woń roznosząca się po całym mieszkaniu na zawsze została w mojej pamięci. Dziś ta szufladka została otwarta za sprawą ciasta z rabarbarem i kruszonką. Jeśli zastanawiasz się dlaczego jest tak pyszne to koniecznie wypróbuj je w swoim własnym domu. Do dzieła!
Składniki:
Ciasto:
Kruszonka:
Do ciasta:
Przygotowanie:
Po przestygnięciu ciasto możesz dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smakuje wybitnie z porcją śmietankowych lodów. To idealny deser na upalne dni kiedy masz ochotę na coś słodkiego. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.