Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Bez nich lato nie smakuje tak samo. Uwielbiam je przyrządzać i czekać niecierpliwie aż otworzę słoik i wyłowię je palcami. Idealne w połączeniu z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym, na świeżej bułce z masłem i szczypiorkiem też dają radę. Ogórki małosolne to jeden z moich ulubionych rarytasów. Dziś przepis od Karola Okrasy do dzieła!
Składniki:
Przygotowanie:
Takim ogórkom nie sposób się oprzeć. Idealnie chrupkie, same wchodzą do buzi. Jeśli jeszcze nie robiłeś w tym sezonie małosolnych to czas nadrobić. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.