Jakie warzywa do szaszłyków na grilla będą najlepsze? Odpowiedź jest tutaj prosta: każde! O smaku grillowanych szaszłyków będzie decydował nie tylko dobór odpowiednich warzyw, ale także przypraw oraz odpowiedniego dressingu. Niemniej jednak należy zaznaczyć, że każdy rodzaj warzyw nadaje się do tego, aby stworzyć niesamowite i wyśmienite szaszłyki. Przekąska będzie doskonałym sposobem na to, aby zachęcić małe dzieci do spożywania większej ilości warzyw, ale także urozmaicić posiłek dorosłym. Szaszłyki dobrze sprawdzą się jako przystawka na grilla czy też lekki obiad. Na przykład w okresie lata lub wiosny. Poniżej kilka przepisów, z których warto skorzystać.
Szaszłyki z grilla z dodatkiem czosnkowego sosu będą idealne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Co ważniejsze, możemy przygotować je w bardzo prosty sposób. Czosnkowy dressing zapewni nam doskonały smak. Z całą pewnością będą to niezapomniane doznania dla naszego podniebienia. Przejdźmy zatem do przepisu. Oto i on:
Do przygotowania szaszłyków z czosnkowym dressingiem będziemy potrzebowali:
Wykonanie krok po kroku:
Grillowane szaszłyki z pomidorowym dipem to nie lada gratka dla lubiących intensywne smaki! Przejdźmy do sposobu wykonania:
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Wykonanie szaszłyków nie należy do trudnych zadań. Co więcej, może być to znakomity sposób spędzenia czasu z najmłodszymi pociechami. Nie ma nic lepszego, aniżeli wspólne przygotowywanie imprezy grillowej w gronie całej rodziny! Życzymy Wam udanych plenerowych uczt!
Zobacz też: Mistrzowskie udka z grilla według Ewy Wachowicz. Sekretem jest marynata