Więcej przepisów z różnych regionów Polski znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Fuczkami zajadała się bieszczadzka biedota, która swoje potrawy robiła z tego, co akurat było pod ręką. Nie brakowało kapusty, ziemniaków i grzybów, a w niektórych chatach znalazła się mąka. Jak to z takimi daniami bywa, na stałe wpisały się w nasze gusta i do tej pory chętnie przyrządzamy je w domu, a nawet zamawiamy w restauracjach. Fuczki to bardzo prosty przepis, który z marszu kradnie serca fanom typowo polskich smaków. Poniżej zdradzimy ci, jak je przygotować krok po kroku.
Składniki:
Fuczki - sposób przygotowania:
Prosty przepis, proste składniki a smak wyjątkowy. Zrób fuczki dziś na podwieczorek, nie pozwól, by ten regionalny przysmak popadł w zapomnienie.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.