Więcej przepisów na soczyste mięsa z grilla znajdziesz naszej stronie głównej Gazeta.pl
Burgery z grilla to opcja z efektem wow podczas wspólnego grillowania w gronie przyjaciół i rodziny. Sposób ich wykonania nie jest skomplikowany, ale warto zadbać i kilka rzeczy. Po pierwsze mięso - koniecznie wołowina i koniecznie przerośnięta tłuszczem. Najlepiej kupić kawałek antrykotu, rostbef lub udziec. Burgery z takiego mięsa będą soczyste i zachowają w sobie cały mięsny smak. Chuda wołowina nie jest najlepszym wyborem. Następnie bułka - ją też warto wcześniej zgrillować, ale jedynie chwilę, by wciąż pozostawała miękka. No i oczywiście sos - tradycyjnie do burgerów dodaje się ketchup i majonez, ale ty możesz oczywiście postawić na swoje ulubione dodatki. Lepiej jednak zrezygnować z sosów o bardzo ostrym smaku, żeby nie zdominowały smaku idealnej wołowiny.
Potrzebne składniki:
Z podanych proporcji powinny wyjść cztery burgery
Dodatkowo:
Domowy burger zawsze smakuje wybornie. Jeśli z okazji długiego weekendu planujesz grillowanie w większym gronie, oprócz kiełbasek i karkówek włącz do menu soczyste burgery z grilla. Goście będą zachwyceni.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.