Więcej porad przydatnych w kuchni znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Sezon na fasolkę szparagową właśnie się zaczął i nareszcie możemy cieszyć się naszym ulubionym warzywem. Fasolkę szparagową najczęściej gotujemy i taka bardzo wszystkim smakuje. Jednak niektórzy popełniają pewien błąd, przez który fasolka traci jędrność i kolor - jest to zalewanie zimną wodą i doprowadzenie do wrzenia. Żeby fasolka była pyszna i zdrowsza, należy wrzucić ją bezpośrednio do wrzątku i gotować, aż będzie al dente. Poniżej przepis na fasolkę szparagową idealną do obiadu - będzie smakowała jak u mamy.
Potrzebne składniki:
Tak przygotowana fasolka szparagowa to obowiązkowy dodatek do letniego obiadu z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym lub chrupiącym schabowym. Jeśli tak jak my cały rok niecierpliwie czekasz na fasolkę szparagową, zajadaj się nią, wykorzystując nasze sprawdzone przepisy.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.