Więcej inspiracji kulinarnych znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Rzodkiewki zazwyczaj jemy na surowo w towarzystwie innych sezonowych warzyw. Ich chrupkość i delikatny ostry smak to kwintesencja lata. Śmiało można je zamknąć w słoiku i cieszyć się ich smakiem przez resztę roku. Czas kiszenia jest podobny jak przy ogórkach, w smaku dosyć mocno je przypominają. A więc jeśli lubisz kiszonki to koniecznie zaszalej w tym roku i ukiś rzodkiewki.
Składniki:
Przygotowanie:
Domowe kiszone rzodkiewki to istny rarytas. Idealne jako przekąska do grilla lub dodatek do burgerów własnej roboty. Jeśli wieczorami masz ochotę na niezdrową przekąskę to zamiast po chipsy sięgnij po rzodkiewki. Są zdrowe, chrupiące i same wchodzą do buzi. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.