Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Gotowanie latem bywa męczące. Stanie przy garnkach w upał to żadna przyjemność. A co gdyby postawić na potrawy, które robi się dosłownie w dwa kwadranse? Od razu świat staje się przyjemniejszy, a ty masz więcej czasu na wylegiwanie się na słońcu lub relaks z książką. Chłodnik to jedna z moich ulubionych letnich zup. Smakuje wybornie z ugotowanym na twardo jajkiem. Mogłabym ją jeść cały rok, ale jej smak doceniam szczególnie w upalny dzień, gdy za oknem skwar. Do dzieła!
Składniki:
Przygotowanie:
Domowy chłodnik najlepiej smakuje z jajkiem ugotowanym na twardo. To gwiazd letniej kuchni, która błyszczy w niejednym domu. Smakuje wybornie z dużą ilością kopru oraz szczypiorku. Jeśli masz ochotę na ochłodę w gorący dzień to koniecznie sięgnij po nasz przepis.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.