Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl
W odcinku 46. programu "Ewa Gotuje" pojawił się przepis na racuchy z jabłkami. Ewa Wachowicz gościła wówczas Jadzię Nalepę, stąd nazwa placków: racuchy a'la Jadzia. Recepturę można też znaleźć na oficjalnej stronie internetowej Ewy Wachowicz. Sam przepis jest prosty, szybki i na pewno każdy sobie z nim poradzi, a placuszki dzięki jednemu nietypowemu składnikowi są naprawdę puszyste i pyszne. Przekonajcie się sami.
Placki jabłkowe nie wymagają wielu składników. Potrzebne są tylko podstawowe produkty, które z pewnością znajdują się w większości kuchni:
Jeśli chcesz, dodaj też cynamon. Możesz posypać nim jabłka, dodać do ciasta albo wymieszać z cukrem pudrem i ozdobić gotowe racuszki.
Wykonanie racuchów ala Jadzia składa się z tylko kilku czynności:
Smacznego!