Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Korniszony to inaczej ogórki konserwowe (bądź marynowane). Są bardzo lubianym przetworem. Dodaje się je do sałatek, kanapek czy jako przekąski imprezowe. Zastosowań jest wiele. Jak zrobić dobrą zalewę do korniszonów? Mamy sprawdzony przepis, dzięki któremu ogórki będą pyszne. Receptura jest prosta i szybka w wykonaniu, a sam skład można łatwo dostosować pod swój gust.
Podstawowe składniki zalewy do ogórków to:
Jeśli chcesz, możesz dodać bądź ująć cukru i octu. Pamiętaj tylko, że obu składników musi być po równo.
Natomiast przyprawy mogą być według uznania. Najczęściej do zalewy dodaje się takie zioła i warzywa:
Przygotowanie zalewy zacznij od umycia i wydarzenia słoików. Potem postępuj według instrukcji:
Smacznego;