Naleśniki są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. Doskonale będą smakować zarówno na słodko, jak i na słono. Jak zrobić naleśniki, by były miękkie i puszyste? Podpowiadamy.
Lista składników na naleśniki nie jest długa. Nie może jednak zabraknąć najważniejszego składnika - wody gazowanej. Jeśli użyjemy jej zamiast zwykłej wody, naleśniki będą puszyste.
Składniki:
Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
W dobieraniu dodatków do naleśników ogranicza nas wyłącznie wyobraźnia. Doskonale smakować będą zarówno te na słodko, jak i na słono. Jeśli zdecydujemy się na naleśniki wytrawne, świetnie komponować się będzie farsz ze szpinaku i pieczarek, brokułów i sera feta lub musu z bobu i łososia czy musu z czerwonej soczewicy.
Z kolei słodkie naleśniki doskonale sprawdzą się z kremem czekoladowym lub orzechowym, dżemami o różnorodnych smakach, czy owocami. Na wierzchu naleśników koniecznie powinna znaleźć się bita śmietana lub ulubiony sos - np. o smaku czekolady lub słonego karmelu.