Surówka coleslaw zaliczana jest do jednych z najbardziej popularnych dodatków, jakie serwuje się do obiadu, ale nie tylko. Nierzadko stanowi ona przystawkę w przypadku grilla, kolacji lub innych uroczystości. Jej bazowym składnikiem jest między innymi biała kapusta. W zależności od położenia geograficznego dodatki są dobierane wedle upodobań smakowych danego regionu. W artykule przedstawimy przepis na oryginalny wersję. Sprawdź, jak ją wykonać.
Oryginalny przepis na surówkę coleslaw może stanowić bazę do wprowadzania różnych modyfikacji. Poniżej znajdziecie oryginalną recepturę krok po kroku:
Składniki:
Wykonanie krok po kroku:
Co pasuje do sałatki coleslaw, z jakimi potrawami będzie tworzyć idealny kulinarny duet? Surówka coleslaw to bardzo uniwersalne danie, które można podawać na przykład z:
Co zamiast majonezu do sałatki coleslaw, aby była równie pyszna? Majonez to dla wielu składnik, którego wolą unikać. Wynika to przede wszystkim ze ściśle określonej diety bądź stanu zdrowia. Inni z kolei szukają po prostu lżejszej wersji dania. Doskonałą alternatywą będzie tutaj naturalny jogurt z sokiem z cytryny i przyprawami.
Zobacz też: Sos winegret: uniwersalny dodatek do wielu dań. Sekretem sosu jest dokładne połączenie składników