Przepis na ciasto z czereśniami. Pyszny deser z sezonowymi owocami, który rozpływa się w ustach

Przepis na ciasto z czereśniami to jeden z najbardziej rozchwytywanych przepisów w okresie wakacyjnym. Nic dziwnego. Ciasto jest przepyszne, miękkie i rozpływa się w ustach. Jak zrobić ciasto z czereśniami? Odpowiadamy.

Ciasta z sezonowymi owocami to najlepsze ciasta, jakie możemy zrobić. Kuszą swoim słodko-kwaśnym smakiem i wspaniałym zapachem. Przedstawiamy przepis na ciasto z czereśniami.

Zobacz wideo Jak mrozić owoce? Jak usunąć plamę z truskawek? Jak pozbyć się pestek z czereśni? Rozwiązujemy letnie problemy

Przepis na ciasto z czereśniami. Jest banalnie prosty, a lista składników jest krótka

Jak przygotować ciasto z czereśniami? Robi się je ekspresowo, a lista składników nie jest długa. Jakich składników potrzebujemy do upieczenia ciasta?

Składniki:

  • Pół kilograma mąki,
  • 250 g margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 jajka,
  • Pół szklanki cukru lub ksylitolu,
  • Opakowanie cukru wanilinowego,
  • Pół kilograma czereśni,
  • Cukier puder.

Czereśniowe ciasto - pyszny deser dla każdego. Sposób przygotowania krok po kroku

Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by móc samodzielnie upiec ciasto z czereśniami. Zastosuj się do przepisu, a na pewno będzie smakowało obłędnie. Oto przepis krok po kroku.

Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Sposób przygotowania:

  1. Margarynę rozpuść w małym garnku lub w kuchence mikrofalowej.
  2. Czereśnie umyj dokładnie i wydryluj. Następnie pozostaw je do osuszenia.
  3. Jajka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Do reszty składników dodaj rozpuszczoną margarynę i miksuj do uzyskania jednolitej masy.
  4. Tortownicę bądź blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej przygotowaną masę. Na wierzchu ułóż czereśnie i delikatnie wciśnij je w ciasto.
  5. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez pół godziny.
  6. Ciasto odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem możesz posypać je cukrem pudrem.
Więcej o: