W wielu polskich domach rosół jest obowiązkową pozycją niedzielnego menu. Czasem jednak nie wiemy, jak wykorzystać mięso, na którym był gotowany, a zwyczajnie nie chcemy marnować jedzenia. Patent na kremowy pasztet z pozostałości po rosole to nie tylko najlepsze smarowidło na kanapki, ale także świetny pomysł na oszczędność, nie tylko pieniędzy, ale także czasu i energii. Najlepszy pasztet zrobisz w kilka chwil i to bez użycia piekarnika. Koniecznie przekonaj się na własnym podniebieniu, jaki jest pyszny.
Składniki:
Taki pasztet świetnie smakuje na kanapce z dodatkiem ogórka małosolnego albo pomidora. Jeśli chcesz, możesz dodać do niego także 2 ząbki czosnku lub podduszone kurki - ten smak z całą pewnością cię oczaruje.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.