Kruszonka jest banalna w wykonaniu i pamiętam, jak wiele lat temu, kiedy byłam mała, podjadałam kruszonkę na surowo, a mama na mnie krzyczała i groziła, że mi się żołądek zaklei. Nic takiego się nie stało, a smak pamiętam do dziś. Jednak upieczona kruszona jest dużo lepsza, a już w ogóle perfekcyjnie smakuje na delikatnych bułeczkach drożdżowych. Chcesz zrobić jagodzianki albo ciasto drożdżowe? Bez kruszonki ani rusz. Zobacz, jak proste jest jej wykonanie.
Składniki:
Tak przygotowana kruszonka to idealne dopełnienie smaku ulubionych wypieków. Jeśli chcesz dodać swoim jagodziankom nieco urody i słodyczy, koniecznie udekoruj je kruszonką.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.