Trudno wyobrazić sobie bardziej przydatny przepis w cukiernictwie niż tradycyjny biszkopt. Dziś mamy dla was recepturę na bazę do ciast i tortów, dzięki której nie musisz martwić się, że twój biszkopt pęknie albo opadanie. Kup tylko mąkę o typie przemiału 450.
Potrzebne składniki:
Przed przystąpieniem do wykonania biszkoptu upewnij się, że wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej.
Tak przygotowany biszkopt podziel na blaty i przełóż je ulubionymi dodatkami. Szczególnie polecam śmietanę z mascarpone i borówkami, oraz dżem jagodowy. Biszkopt możesz nasączyć sokiem owocowym lub odrobina nalewki owocowej.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.