Wołowina bulgogi to przysmak nie tylko Azjatów, ale i ludzi na całym świecie. Aromatyczne mięso w połączeniu ze znakomitymi przyprawami, robi istną furorę. Jeżeli marzą Ci się wakacje i chcesz poczuć się jak "rdzenny Azjata", to możesz wypróbować poniższy przepis. Co prawda nie zastąpi Ci to urlopu, ale poczujesz ten niezwykły klimat. Przepis znajduje się poniżej:
Bulgogi - przepis krok po kroku:
Składniki:
Składniki na sos bulgogi:
Składniki dodatkowe:
Wykonanie w 5 krokach:
Przyprawa, a raczej specjalna marynata, do potrawy takiej, jak bulgogi może być wykonana przez nas samodzielnie lub możemy kupić gotową wersję w sklepie (należy szukać jej w sklepach z kuchnią azjatycką). To znakomity wariant dla ludzi, którzy nie mają czasu na przyrządzenie jej w domu lub nie czują się do końca na siłach, aby ją przygotować. Z całą pewnością zaoszczędzimy też mnóstwo czasu.
Bulgogi to danie, które jest typowo domową kuchnią azjatycką. Wypróbujcie i dajcie nam znać, jak podobał Wam się przepis, ale przede wszystkim jej smak. Życzymy smacznego!
Zobacz też: Gulasz wołowy - przepis dla fanów wyrafinowanych smaków. Mięso będzie kruche, jeśli dodasz ten składnik