Upalne dni to czas, w którym niekoniecznie mamy ochotę stać kilka godzin w kuchni nad obiadem. Zamiast tego stawiamy na proste, lekkie przepisy. Świetnym pomysłem jest makaron z cukinią. Przygotowanie go nie powinno nam zająć więcej niż kwadrans, a dzięki zastosowaniu sztuczki z podsmażaniem na maśle, danie będzie idealnie kremowe i delikatne.
1. Cukinię umyj i pokrój w słupki, a cebulę w kostkę,
2. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją,
3. Na patelni rozgrzej masło. Usmaż cebulę i cukinię na złoty kolor. W ostatniej minucie smażenia, dorzuć pokrojony drobno czosnek,
4. Wlej śmietanę, przypraw solą i pieprzem. Podgrzej przez 3 minuty na małym ogniu, a następnie dodaj świeże listki bazylii,
5. Makaron wymieszaj z sosem. Serwuj danie posypane parmezanem. Smacznego!