Obiad na upalny dzień to rzecz wcale nie taka łatwa do wymyślenia. Kiedy jest gorąco, raczej nie uśmiecha nam się stanie nad rozgrzaną kuchenką lub gorącym piekarnikiem. Na szczęście dziś mamy dla was przepis, który z marszu stanie się waszym ulubionym. Gazpacho zrobicie w kilka minut, a orzeźwi was bardziej niż woda z cytryną. Jak zrobić hiszpański chłodnik? Poniżej wszystko wyjaśnimy.
Składniki:
Taki obiad w upał nie tylko jest szybki i smaczny, ale także to miła odmiana od tradycyjnych chłodników. Jeśli nie masz pomysłu, co ugotować, kiedy za oknem żar leje się s nieba, gazpacho będzie świetnym wyborem.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.