Ciasta z owocami to jedne z najlepszych deserów, jakie możemy przyrządzić w domu. Ciepłe, aromatyczne i rozpływające się w ustach a w dodatku łatwe i szybkie w wykonaniu. Warto je upiec kiedy mamy w domu świeże borówki.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Borówka amerykańska to owoc o niezwykle szerokim zastosowaniu. Co więcej, jest łatwa w przechowywaniu, dlatego jeśli umieścimy ją w lodówce, śmiało możemy korzystać z jej dobrodziejstw przez kolejne dni. Posiada wiele witaminy C i antyoksydantów dzięki, którym utrzymujemy nasz organizm w świetnej kondycji. Możemy je jeść prosto z krzaczka albo dodawać do śniadania, koktajli czy deserów.
Dziś mamy propozycję na upieczenie ciasta z borówkami, które idealnie sprawdzi się na letnie popołudnia lub jako deser do porannej kawy. Przepis jest bardzo prosty.
Składniki:
Po przestudzeniu posypujemy ciasto cukrem pudrem.
Wskazówka:
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej, w przeciwnym razie zamiast puszystego ciasta wyjdzie nam zakalec.