Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Gulasz narodził się na węgierskich pastwiskach i stamtąd też pochodzi nazwa dania. Proste składniki gwarantują wyrafinowany i niepowtarzalny smak, a dodatek wytrawnego czerwonego wina podkreśli całość i nada daniu charakter. Gulasz podany na rodzinny obiad lub specjalną okazję zachwyci domowników i gości. Sprawdź, jak go przygotować.
Gulasz wołowy to potrawa, która zarówno świetnie nada się na codzienny, rodzinny obiad, ale także jak wykwintne danie podczas ważnych uroczystości. Estetyczne i piękne podanie, dodatkowo podkreśli smak tego wyjątkowego posiłku. Kluczowe jest odpowiednie przygotowanie - wszystkie składniki powinny być świeże i najlepszej jakości. Bazą jest mięso wołowe, cebula, papryka i aromatyczne przyprawy. W przepisie nie może zabraknąć także czerwonego wina, które jak powszechnie wiadomo, bardzo lubi towarzystwo wołowiny. Dzięki temu mięso jest soczyste, kruche i delikatne.
Składniki:
Sposób przygotowania: