Coraz więcej osób sięga po wegetariańskie zamienniki i przepisy, które dobre są zarówno dla wszystkich tych, którzy wyłączyli ze swojej diety mięso, jak i dla tych którzy poszukują nowych smaków. W kotletach z kalafiora nie ma nic skomplikowanego. Wystarczy odrobina wyobraźni i ze zwyczajnych składników, można stworzyć smaczny obiad.
Dania bez mięs coraz częściej widoczne są w restauracjach i sklepach, a liczba osób, które sięgają w 100% za warzywne potrawy, z roku na rok się powiększa. Mięso jest najpopularniejszym składnikiem goszczącym na stołach, jednak od czasu do czasu jego w pełni warzywne zamienniki w ciekawy sposób mogą urozmaicić nam obiad.
Kalafior jest jednym z popularniejszych składników, z których tworzone są dania wegetariańskie. Zupy krem, dodatek na pizzę, posypany bułką tartą, albo podany prosto z piekarnika. Wszystkie te formy smakują wyśmienicie. Dlaczego więc nie zrobić kotletów, które można podać zarówno obok surówki i ziemniaków, a także jako środek domowego burgera?
Składniki:
Sposób przygotowania: