Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Dania idealne na lato są lekkie, świeże i zawierają sezonowe składniki. Jedną ze smacznych propozycji jest przygotowanie zupy ogórkowej w nieco innej wersji niż ta klasyczna. Ciekawą alternatywą dla kiszonych będzie zastąpienie ich świeżymi ogórkami. Efekt jest naprawdę smaczny, lekki i delikatny.
Flagowym produktem lata są bez dwóch zdań ogórki, które chętnie przygotowujemy na wiele sposobów. Poza kiszeniem, wekowaniem, dodawaniem do sałatek czy śniadań warto zastosować je także w przepisach obiadowych. Zupa ze świeżych ogórków to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej wersji ogórkowej. Dodatek sezonowych warzyw sprawi, że bulion nabierze ciekawego, aksamitnego i pysznego wyrazu.
Zupa ze świeżych ogórków to smaczny pomysł na letni obiad. Proste, sezonowe składnik są łatwo dostępne i ekonomiczne, jednak w połączeniu sprawią, że zupa będzie wyjątkowo smaczna. Ładne podanie i dodatki w postaci świeżych ziół dodadzą całości charakteru. Jest świeżo, sezonowo i zielono co sprawia, że to idealny letni posiłek.
Składniki:
Sposób przygotowania: