Ogórki na mizerię na zimę bez octu. Czy to się w ogóle może udać? Owszem, i są zaskakująco pyszne. Nie zawierają żadnych konserwantów oprócz soli, a zimą taka mizeria smakuje niemal jak w sierpniu. Jak ją zrobić? Poznaj przepis, który jest w mojej rodzinie od pokoleń.
Nie podam tutaj dokładnych proporcji, ilość mizerii zależy od ciebie.
Potrzebujesz:
Tak przygotowana mizeria bez problemu przetrwa całą zimę. Jednak zanim zechcesz ją zjeść, pamiętaj, żeby przez 20 minut moczyć solone ogórki w zimnej wodzie. Wówczas nadmiar soli się wypłucze i mizeria będzie idealna.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.