Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Zobacz wideo Triki na szybkie obranie jajka. Znasz je wszystkie?
Miłośnicy jajek oraz wegetarianie na pewno docenią ten prosty w wykonaniu dodatek do kanapek. Pasta jajeczna z oryginalnego przepisu Karola Okrasy jest dostępna na stronie internetowej Kuchnia Lidla, natomiast wykonanie przez autora można obejrzeć na platformie YouTube.
Pasta jajeczna z awokado - przepis zawiera wyłącznie składniki wegetariańskiej
Do zrobienia pysznej pasty jajecznej potrzebujesz jedynie samych wegetariańskich produktów:
- 4 jajek
- 2 awokado hass
- papryki czerwonej (długiej i cienkiej),
- 2 łyżek majonezu,
- czerwonej cebuli,
- ząbka czosnku
- soku cytrynowego z ćwiartki cytryny,
- przypraw - soli, pieprzu i pęczka szczypiorku.
Pasta jajeczna - przepis jest bardzo prosty i szybki. Każdy sobie poradzi
Przyrządzenie pasty jajecznej zacznij od ugotowania jajek na twardo. Potem przejdź do kolejnego etapu:
- Paprykę, cebulę i jajka pokrój w niedużą kostkę;
- Czosnek posiekaj (możesz też przecisnąć przez praskę);
- Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ;
- Owoc pokrój w kostkę, dodaj sok cytrynowy, sól i pieprz. Wymieszaj;
- Przyprawione awokado połącz z pokrojonymi warzywami i jajkami;
- Posiekaj szczypiorek, po czym dodaj wraz z majonezem do mieszanki i wymieszaj;
- Odstaw na pewien czas;
- Z bagietek lub chleba przygotuj grzanki - upiecz je na odrobinie oliwy;
- Nałóż pastę jajeczną na grzanki. Możesz dodać do niej płatki chili lub zioła.
Smacznego!