Pasta jajeczna z awokado z przepisu Karola Okrasy to pyszny pomysł nie tylko na śniadanie

Pasta jajeczna z awokado z przepisu Karola Okrasy na pewno zachwyci niejedno podniebienie. Jest pyszna i zdrowa, w sam raz na śniadanie, choć nie tylko. Zobaczcie jak przyrządzić tę pastę.

Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

Zobacz wideo Triki na szybkie obranie jajka. Znasz je wszystkie?

Miłośnicy jajek oraz wegetarianie na pewno docenią ten prosty w wykonaniu dodatek do kanapek. Pasta jajeczna z oryginalnego przepisu Karola Okrasy jest dostępna na stronie internetowej Kuchnia Lidla, natomiast wykonanie przez autora można obejrzeć na platformie YouTube.

Pasta jajeczna z awokado - przepis zawiera wyłącznie składniki wegetariańskiej

Do zrobienia pysznej pasty jajecznej potrzebujesz jedynie samych wegetariańskich produktów:

  • 4 jajek
  • 2 awokado hass
  • papryki czerwonej (długiej i cienkiej),
  • 2 łyżek majonezu,
  • czerwonej cebuli,
  • ząbka czosnku
  • soku cytrynowego z ćwiartki cytryny,
  • przypraw - soli, pieprzu i pęczka szczypiorku.

Pasta jajeczna - przepis jest bardzo prosty i szybki. Każdy sobie poradzi

Przyrządzenie pasty jajecznej zacznij od ugotowania jajek na twardo. Potem przejdź do kolejnego etapu:

  1. Paprykę, cebulę i jajka pokrój w niedużą kostkę;
  2. Czosnek posiekaj (możesz też przecisnąć przez praskę);
  3. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ;
  4. Owoc pokrój w kostkę, dodaj sok cytrynowy, sól i pieprz. Wymieszaj;
  5. Przyprawione awokado połącz z pokrojonymi warzywami i jajkami;
  6. Posiekaj szczypiorek, po czym dodaj wraz z majonezem do mieszanki i wymieszaj;
  7. Odstaw na pewien czas;
  8. Z bagietek lub chleba przygotuj grzanki - upiecz je na odrobinie oliwy;
  9. Nałóż pastę jajeczną na grzanki. Możesz dodać do niej płatki chili lub zioła.

Smacznego!

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.