• Link został skopiowany

Pasta jajeczna z awokado z przepisu Karola Okrasy to pyszny pomysł nie tylko na śniadanie

Pasta jajeczna z awokado z przepisu Karola Okrasy na pewno zachwyci niejedno podniebienie. Jest pyszna i zdrowa, w sam raz na śniadanie, choć nie tylko. Zobaczcie jak przyrządzić tę pastę.
pasta jajeczna
Ingrid Balabanova / shutterstock.com

Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

Zobacz wideo Triki na szybkie obranie jajka. Znasz je wszystkie?

Miłośnicy jajek oraz wegetarianie na pewno docenią ten prosty w wykonaniu dodatek do kanapek. Pasta jajeczna z oryginalnego przepisu Karola Okrasy jest dostępna na stronie internetowej Kuchnia Lidla, natomiast wykonanie przez autora można obejrzeć na platformie YouTube.

Pasta jajeczna z awokado - przepis zawiera wyłącznie składniki wegetariańskiej

Do zrobienia pysznej pasty jajecznej potrzebujesz jedynie samych wegetariańskich produktów:

  • 4 jajek
  • 2 awokado hass
  • papryki czerwonej (długiej i cienkiej),
  • 2 łyżek majonezu,
  • czerwonej cebuli,
  • ząbka czosnku
  • soku cytrynowego z ćwiartki cytryny,
  • przypraw - soli, pieprzu i pęczka szczypiorku.

Pasta jajeczna - przepis jest bardzo prosty i szybki. Każdy sobie poradzi

Przyrządzenie pasty jajecznej zacznij od ugotowania jajek na twardo. Potem przejdź do kolejnego etapu:

  1. Paprykę, cebulę i jajka pokrój w niedużą kostkę;
  2. Czosnek posiekaj (możesz też przecisnąć przez praskę);
  3. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ;
  4. Owoc pokrój w kostkę, dodaj sok cytrynowy, sól i pieprz. Wymieszaj;
  5. Przyprawione awokado połącz z pokrojonymi warzywami i jajkami;
  6. Posiekaj szczypiorek, po czym dodaj wraz z majonezem do mieszanki i wymieszaj;
  7. Odstaw na pewien czas;
  8. Z bagietek lub chleba przygotuj grzanki - upiecz je na odrobinie oliwy;
  9. Nałóż pastę jajeczną na grzanki. Możesz dodać do niej płatki chili lub zioła.

Smacznego!

Więcej o: