Naleśniki Magdy Gessler nie zawierają wymyślnych składników, nie są też przygotowywane w żaden cudowny sposób. Jedyne, o czym warto pamiętać to właściwe proporcje oraz wcześniejsze ubicie jajek. Wówczas naleśniki będą sprężyste i nie będą się rwać. Świetnie sprawdzą się zarówno na słodko jak i w wersji wytrawnej, a także będą stanowić idealną bazę do krokietów. Chcesz zrobić idealne naleśniki? Oto najlepszy przepis.
Składniki:
Tak przygotowane naleśniki świetnie smakują o każdej porze dnia i nocy, bez znaczenia, czy zjesz je z bitą śmietaną i dżemem, czy postawisz na wersję wytrawną, na przykład ze szpinakiem. Jeśli chcesz szybko i skutecznie poprawić siebie humor i przy okazji przygotować smaczny posiłek dla całej rodziny, naleśniki z przepisu Magdy Gessler będą strzałem w 10.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.