Mizeria z nietypowym składnikiem. Ewa Wachowicz zdradziła sekret na najlepszą

Mizeria to nieodłączny dodatek do obiadu i latem na talerzach nie może zabraknąć plastrów ogórka otulonych śmietaną. Ewa Wachowicz podzieliła się swoim przepisem na najlepszą mizerię, która zawiera pewien nietypowy składnik, który raczej kojarzymy z deserami. Mizeria z cukrem pudrem? Sprawdź, jaka jest pyszna - już zawsze będziesz tak robić.
Zobacz wideo

Mizeria to nic innego jak plastry świeżego ogórka z dodatkiem śmietany, czasem także koperku lub cebuli i oczywiście przypraw. Ewa Wachowicz do mizerii nie dodaje śmietany, dodaje za to odrobinę cukru pudru i właśnie ten dodatek sprawia, że mizeria wykonana w ten sposób nie ma sobie równych.

PizzaJak zrobić ciasto na pizzę w wersji last minute? Nie popełnij błędu z wodą

Mizeria Ewy Wachowcz - lepszej nie jedliście

Składniki:

  • 4 większe ogórki
  • pół białej cebuli
  • łyżka cukru pudru
  • posiekany koperek
  • 2 łyżki octu winnego z białego wina
  • sól i pieprz do smaku

Mizeria Ewy Wachowicz - sposób wykonania

  1. Ogórki obierz i pokrój w dość cienkie plastry lub zetrzyj na tarce. Następnie lekko oprósz ogórki solą i wymieszaj. Odstaw na kilkanaście minut, by ogórki puściły sok.
  2. Gdy ogórki puszczą sok, odcedź go. Cebulę pokrój w piórka i dodaj do ogórków. Dodaj także posiekany koperek.
  3. Dodaj ocet winny, cukier puder oraz pieprz. Całość wymieszaj i podawaj.

Przepis na ogórki od Magdy GesslerOgórki kiszone Magdy Gessler. Co dodać, by wydobyć to, co najlepsze?

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Źródło: ewawachowicz.pl

Więcej o: