Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wśród sezonowych warzyw, króluje zielona i pachnąca cukinia. Jej niepowtarzalny smak jest doceniany w tradycyjnej, polskiej kuchni dlatego warzywo często gości na naszych stałych w wielu ciekawych i smacznych daniach. Warto wspomnieć, że poza walorami smakowymi to także bardzo zdrowy i niskokaloryczny produkt.
Przepisy Magdy Gessler doceniane są za smaczny finisz, wykorzystanie lokalnych produktów oraz uszanowanie dla tradycji. Wśród klasycznych receptur znajdziemy także, bardziej oryginalne i nieoczywiste połączenia smaku. Niezależnie od preferencji efekt końcowy zawsze jest wyjątkowo smaczny, pełny aromatów i kolorów. Na liście letnich rarytasów nie brakuje sezonowych warzyw, po które znana restauratorka często sięga.
Genialne wykorzystanie cukinii wg Magdy Gessler to nic innego jak prosta i jednocześnie wyjątkowo smaczna zupa krem z cukinii. Świeże, zielone warzywa sezonowe są bazą przepisu i jednocześnie tworzą duet z aromatycznych bulionem. Z kolei składniki podsmażone na maśle nadadzą całości domowego i delikatnego smaku. Wśród dodatków nie może zabraknąć aromatycznych przypraw oraz świeżych ziół.
Tak przygotowany posiłek to idealne danie na ciepłe dni, a także smaczna dietetyczna propozycja. Zupa jest bardzo smaczna i jednocześnie zdrowa i pełna witamin. Wszystko dzięki cukinii, która jest niskokaloryczna - w 100 g warzywa znajdziemy zaledwie 16,7 kcal oraz cały wachlarz witamin i minerałów.
Więcej przepisów Magdy Gessler znajdziemy na stronie rewolucje-kuchenne.pl.
Składniki:
Sposób przygotowania: