Krokiety smakują zawsze bosko, bez znaczenia czym są nafaszerowany, czy jemy je z barszczem, czy może z ketchupem. Ale najlepsze krokiety zaczynają się od najlepszych naleśników. Tylko jak zrobić naleśniki do krokietów, żeby były sprężyste i nie rwały się przy zawijaniu? Z przyjemnością zdradzimy wam przepis, który dała nam zaprzyjaźniona kucharka, która od lat gotuje na weselach.
Składniki:
Naleśniki z tego przepisu powinny być dość cienkie, dlatego nie ma potrzeby przewracania ich na drugą stronę. Jeśli jednak uważasz, że jest taka konieczność, usmaż je z obu stron. Teraz pozostało tylko rozprowadzić farsz, złożyć naleśniki, opanierować i usmażyć na złoto. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.