Naleśniki możemy jeść codziennie, bez obawy, że nam się znudzą. W pyszny sposób można zacząć nimi dzień, przygotować je w wersji wytrawnej na obiad lub postawić na zawijane naleśniki na kolację. Sposobów podania naleśników jest wiele, ale najpierw trzeba zrobić idealne ciasto. Nie każdy wie, że francuskie crepes uchodzą za najlepsze naleśniki na świecie. Nie ma powodów do zdziwienia - są cienkie, sprężyste i delikatne. Nie rwą się przy zawijaniu ani nie pękają. Wychodzą takie za sprawą masła - bez tego, ani rusz.
Składniki:
Takie naleśniki smakują idealnie zarówno na słodko, jak również w wytrawnej wersji. Idealnie nadają się także do krokietów czy faszerowanych naleśników. Pamiętaj, że idealne naleśniki zaczynają się od idealnego ciasta.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.