Kotlety mielone to jedna z ulubionych propozycji obiadowych Polaków. Na polskich stołach mielony zajmuje zaszczytne drugie miejsce, tuż po kotlecie schabowym. Jednak przygotowanie idealnych kotletów mielonych wielu osobom spędza sen z powiek. Co zrobić, żeby mielone nie piły tłuszczu podczas smażenia? Wypróbuj ten sposób.
Kotlety mielone różnią się smakiem w zależności od domu, w którym są przygotowywane. Każdy z nas ma swoje ulubione przyprawy i sposób przygotowania. Jednak niezależnie od tego, wielu osobom spędza z powiek proces smażenia. Często pojawiającym się problemem jest picie przez kotlety mielone sporej ilości tłuszczu podczas smażenia. Jak temu zaradzić?
Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Okazuje się, że piciu tłuszczu przez kotlety mielone podczas smażenia, można zaradzić w niezwykle prosty sposób. Wystarczy jeden ziemniak! Trzeba go obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dzięki temu dodatkowi kotlety nie będą już pochłaniać tyle tłuszczu, a jednocześnie będą wilgotne i soczyste.
Jeśli jednak chcemy, by mielone były jeszcze mniej tłuste, zamiast smażenia na patelni możemy wybrać pieczenie w piekarniku. Oto przepis na kotlety mielone z piekarnika.
Składniki:
Sposób przygotowania: