Sandra Kubicka to polska modelka, która na co dzień mieszka i pracuje w Stanach Zjednoczonych. Ma na swoim koncie wiele prestiżowych wystąpień i sesji. Fotografie z jej udziałem pojawiły się między innymi na okładce amerykańskiego magazynu Playboy, a także znalazła się na liście 100 najpiękniejszych nazwisk Ameryki magazynu Maxim.
Modelka prowadzi zdrowy tryb życia, a jej dieta jest bardzo restrykcyjna. Usunięcie z niej mięsa, laktozy i glutenu sprawiło, że czuje się ona lepiej. Jak sama powiedziała w wywiadzie dla JastrząbPost
Nie jem mięsa, odstawiłam totalnie laktozę i ze mnie wszystko spada. Jestem też bardzo szczęśliwa, a szczęście jest najlepszym lekarstwem.
Niedawno na swoim profilu na Instagramie postanowiła podzielić się przepisem na niedzielny obiad. W opisie możemy przeczytać, że danie pozbawione jest mięsa, laktozy, a dodatkowo jest niskoglutenowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Przygotowana przez celebrytkę potrawa zbudziła kontrowersję, a internauci postanowili wytknąć błędy, które popełniła. Możemy przeczytać
To nie jest danie bezglutenowe. To jest danie z niską zawartością glutenu. Przyprawy, które Pani dodaje zawierają gluten. Jest to mylące dla osób z celiakia, które dopiero zaczynają swoją dietę. Widząc taki filmik i podpis niektórzy mogą nie sprawdzić, że przyprawy z kamis i większość z prymat zawierają gluten. Jest to posiłek niskoglutenowy nie bezglutenowy. Dla osoby z celiakia jest to kolosalne znaczenie. Celiakia to poważna choroba, to nie modna dieta. To jedyny sposób na życie.
Po tym komentarzu celebrytka postanowiła zmienić opis filmu, który pierwotnie mówił, że potrawa jest bezglutenowa. Obecnie możemy przeczytać, że jest to danie niskoglutenowe.
Internauci zdziwili się również faktem, w jaki sposób modelka przygotowuje cebulę
Ta cebula raczej będzie dalej surowa w tych kotlecikach. Lepiej ją wcześniej podsmażyć :) wygląda apetycznie ale tyle chemicznych przypraw że nie wiem czy to dobre dla organizmu.
Cebule do mielonych najpierw się podsmaża!! To jest podstawówka zasada.