Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wśród tradycyjnych, polskich przepisów nie może zabraknąć zimnych nóżek, które od lat goszczą na stołach podczas wielu okazji, spotkań i imprez. Ten smaczny i oryginalny przepis na zimną przekąskę można przygotować w zupełnie nowej odsłonie. Wykorzystaj metodę Ewy Wachowicz z tortownicą, a efekt zaskoczy wszystkich gości.
Menu rodem z PRL-u to przede wszystkim mortadela w panierce, sałatki, grzybki, kiszone i oczywiście galaretka wieprzowa. Przepis ten przez lata gościł na stołach zarówno w święta, imieniny jak i inne wyjątkowe okazje. Teraz coraz więcej osób wraca do tych smaków. Przepis Ewy Wachowicz oddaje klimat minionych lat, a wszystko dzięki odpowiedniemu przygotowaniu i wykorzystaniu tortownicy.
Przepis na zimne nóżki opiera się przede wszystkim na mięsie, warzywach i aromatycznych przyprawach. Nie możemy zapomnieć także o dodatkach takich jak ocet i cytryna - podkreślą ona smak całości i nadadzą charakteru. Przygotowanie w tortownicy pozwoli zminimalizować brudzenie naczyń, ale i da wyjątkowy i estetyczny efekt. Wystarczy pokroić galaretę na mniejsze porcje i podać.
Przepis pochodzi ze strony ewawachowicz.pl. Tam również znajdziesz więcej smacznych przepisów prezenterki.
Składniki:
Sposób przygotowania: